✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

Woontrend alert: comfort en luxe in Luxury Living

Een woonstijl als antwoord op de industriële trend

Vorig jaar zagen we het al een beetje, maar nu is deze woonstijl echt niet meer weg te denken: Luxury Living. Een woonstijl als antwoord op de industriële trend. Bij de laatste denk je vooral aan veel metaal, weinig woonaccessoires en veel donkere kleuren. Hippe barretjes met zulke inrichtingen schoten als paddenstoelen uit de grond. De inrichting in onze eigen huizen werd er door beïnvloed. Maar na het stoere en ruwe industriële is er behoefte naar comfort en luxe. Dus daar was luxury living: Een warme, rijk ogende woonstijl met duurdere materialen. Je zou het bijna koninklijk noemen. De woonkamer van Willem en Maxima ziet er vast precies zo uit, zo stel ik me voor. Maar wat is er nou zo kenmerkend aan deze woonstijl? Wij zetten het voor je uiteen.

1. Rijke kleuren

Rijke en diepe kleuren als donkerblauw of wijnrood, zijn veel geziene kleuren in deze charmante inrichting. Maar ook poederroze of pastelgroen zijn goed te combineren met luxury living. Vaak wordt er één statementkleur gekozen, die dan steeds terugkomt in het interieur.

2. Goud

Of het nou de lamp, de bijzettafel of een andere accessoire is, de luxury living woonstijl is niet compleet zonder gouden accenten. Let wel, het gaat hier om accenten. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met gouden poten of een lampenkap met een gouden binnenkant.

3. Luxe materialen

Waar je bij een industriële inrichting nog wel eens ergens een boutje ziet uitsteken of verf ergens ziet afbladderen, is dit bij deze woonstijl ondenkbaar. Alles is strak afgewerkt en gemaakt van luxe materialen. Denk bijvoorbeeld aan marmer of velours.

4. Simplicity is key

Drukke prints komen er niet in bij deze inrichting. Alle dieren-, planten- of bloemenprints kunnen de deur uit. Strak en geometrisch is het stramien. Luxury living heeft ook invloeden van de Scandinavische woonstijl overgenomen: de meubels zijn klein. Waar men vroeger bij een velours bank dacht aan een meubel die de halve woonkamer bezet met enorme houten poten, hoeft dit nu niet meer het geval te zijn. De luxury living woonstijl kenmerkt zich door de kleinere velours accessoires en elegante (velours) meubels.

5. Verlichting

De lampen in een luxury living interieur hebben vaak een geometrische of een velours kap. Natuurlijk met een goud accent.
Wat vind jij van deze woonstijl? Is dit helemaal jouw ding of past het industriële toch beter bij jou? Wij zijn erg benieuwd.

Gerelateerde producten

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Knus thuis - Dutch home label

Shop the room: Knus thuis

Shop alle items We hebben voor jou alvast de leukste en meest knusse items verzameld. Zo kan jij snel aan de slag met je nieuwe

petrol thema slaapkamer

IN DE STUDIO: Petrol

Blauw in een kamer werkt kalmerend, verkoelend en is bovendien een tijdloze, klassieke kleur. Gebruik deze alleen niet in de werkkamer. Dat ontspannende effect kan

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna