Laat je inspireren

4 tips voor het inrichten van een klein balkon

Deze kleine buitenruimte verdient ook wat aandacht

Woon je in een grote stad, dan weet je dat een buitenruimte niet vanzelfsprekend is. Je mag jezelf dus wel gelukkig prijzen als je de trotse eigenaar bent van een balkon. Zeker tijdens de zomerdagen is het heerlijk om nog zo lang mogelijk buiten van het warme weer te genieten, maar vaak wordt er niet nagedacht over de inrichting van een balkon. Zonde, want zelfs al heb je een piepklein balkon, er zijn zoveel mogelijkheden om er een knus zomers plekje van te maken. Daarom geven wij je vier tips voor het stylen van je kleine buitenruimte.

1. Ga de hoogte in

We zeiden het al in onze blog over kleine ruimtes en met kleine balkons is het niet anders: gebruik de wanden om je spulletjes op te hangen of op te bergen. Doordat je de hoogte in gaat, hou je ruimte over op de grond, waardoor het balkon weer groter oogt. Hang bijvoorbeeld wat mooie planten aan de muur of zet een leuke stellage op de reling.

https://nl.pinterest.com/pin/ATXNr_HqqRppwkvxYEFI0rjI08AJf7K88UZ8TSBmVzIEjTh_fSJmbbQ/

2. Een knus zithoekje

Zo erg is het eigenlijk helemaal niet dat je balkon klein is, want klein = knus. Bijna ieder balkon is rechthoekig, wat betekent dat een L-vormige bank daar perfect in past. Leg daar wat kussens en kleedjes op en je knusse zithoek is af. Heb je niet genoeg ruimte voor een hele bank? Ga dan bijvoorbeeld voor een pallet en leg daar je kussens en kleedjes op. Heerlijk om je zomeravonden op te vertoeven.

https://nl.pinterest.com/pin/659425570409546649/

3. Groen

Wie zegt dat je geen groen kan hebben op je kleine balkon? Er zijn genoeg opties: bijvoorbeeld speciale hangtuintjes die je aan de reling kunt hangen of hang de planten aan de muur. Met veel groen is het net alsof je een tuin hebt.

https://nl.pinterest.com/pin/363665738654641179/

4. Sfeer

Een klein balkon is al snel het achtergesteld kindje van een woning, omdat ‘het zo klein is en je er toch niets mee kunt’. Maar niks is minder waar. Het sleutelwoord: sfeer. Ooit gedacht aan een vloerkleed? Of kaarslicht als sfeermaker? Een paar sfeervolle accessoires kunnen het gevoel van je balkon helemaal veranderen in positieve zin.

https://nl.pinterest.com/pin/725220346220890072/ (GROOT)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Rotan kasten

Riet versus rotan!

Ook aan jou is de riet-en-rotan-trend vast niet ontgaan. Maar wat is nou precies het verschil? Rotan groeit in tropische regenwouden en is een soort

Zomers nagenieten in huis

Hoor je mijn zucht? Zo begin ik met schrijven. De zomer is namelijk bijna ten einde en dat betekent dat ook de donkere dagen weer