✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

6 simpele trucs om je huis een luxe uitstraling te geven

Betaalbare luxe in je huis

Bij een luxe interieur denk je misschien al snel aan de mooiste design meubelen en dure kunstwerken. Maar jouw huis kan er ook heel luxe uitzien zonder dat daar een Jeff Koons of een jonge Picasso aan te pas hoeft te komen.

Hoe?

Wij geven je 6 simpele trucs om je interieur naar een hoger niveau te tillen, zonder een vermogen uit te hoeven geven.

1. Statementkleur

Voor een luxe uitstraling in je huis, hoef je echt niet alle meubels te vervangen. Alleen al met accessoires kun je al een hele andere sfeer creëren. Kies voor een rijke diepe kleur als donkerblauw of wijnrood en laat die terugkomen in bijvoorbeeld de kussens, plaids of lampenkappen. Ook kan je ervoor kiezen om een baan op de muur in die kleur te verven.

Trouwens,

Behang is helemaal niet (veel) duurder dan verf, terwijl het wel een luxere uitstraling geeft. Je kunt dus ook een wand in de kamer met een mooi behang beplakken voor een echt chic gevoel.

2. Gouden accenten

Of het nou de lampenvoet, de bijzettafel of een andere accessoire is, gouden accenten geven je interieur meteen een luxe uitstraling.  Denk bijvoorbeeld aan een stoel met gouden poten of een lampenkap met een gouden binnenkant. Met goud bedoelen we hier eigenlijk vooral de kleur zoals die in de interieurwereld genoemd wordt, namelijk: ‘Antique Brass’. Het zit al in de naam: een goudachtige antieke brons kleur. Juist de antieke uitstraling maakt deze kleur erg chic.

TIP:

Voor een échte luxe uitstraling kun je ook glanzend goud of mat goud met elkaar combineren.

3. Luxe materialen

Waar je bij een industriële inrichting nog wel eens ergens een boutje ziet uitsteken of verf ergens ziet afbladderen, is dit bij een luxe woonstijl ondenkbaar. Alles is strak afgewerkt en gemaakt van luxe materialen. Denk bijvoorbeeld aan velours, helder glas of marmer.

4. Simplicity is key

Wel handig als je niet veel te besteden hebt: minder is namelijk echt beter. Je hoeft dus niet je hele huis vol te stampen met accessoires voor een luxe uitstraling, maar hou het strak en geometrisch.

5. Verlichting

Verlours is helemaal hot. En niet voor niets, want deze stof schreeuwt luxe. Een lampenkap van velours in plaats van die saaie textiele lampenkap kan al een heel verschil maken in je interieur.

6. Kleden

“That rug really tied the room together”; ze zeiden het al in The Big Lebowsky. En bij het juiste kleed in de juiste ruimte gebeurt dat ook echt. We kunnen een hele blog wijden aan hoe je het juiste kleed voor de juiste ruimte kiest en hoe je deze het beste kunt neerleggen, maar bij een inrichting met een luxe interieur geldt vooral weer: “simplicity is key”.

Welke tip spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de comments!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Top 5 Café Noir items

Elke maand selecteren wij de meest populaire of nieuwe producten om jou het een stukje makkelijker te maken. Met deze toppers heb je binnen no

Shop the room camo chic

Shop the room: Camo Chic

In de donkere wintermaanden zijn wel allemaal op zoek naar dé items om ons huis gezellig te maken. In deze ‘Shop the room’ laten we

retro modern

Shop the room: Retro modern

Shop alle items Wil jij het jezelf lekker makkelijk maken en meteen shoppen voor een retro modern interieur? Bekijk dan direct de items uit deze

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna