✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

7 tips voor het inrichten van een kleine kamer

Kleine kamers inrichten een crime? Wij helpen je.

Of het nou de huis- slaap- of studeerkamer is, iedereen krijgt hier ooit mee te maken: hoe richt je in hemelsnaam die kleine kamer in? Je wilt er alle nodige meubels in kwijt, maar wel zonder dat de kamer sfeer en functionaliteit verliest.

Onmogelijk? Nee, natuurlijk niet.

Wij geven je zeven tips hoe je toch die kleine ruimte kunt inrichten:

1. Kijken, kijken, (nog) niet kopen

Stap één bij het inrichten van een kleine kamer, is goed kijken naar de ruimte waar je je mee te maken hebt. Komt er weinig licht van buiten? Wordt er veel gebruik gemaakt van donkere kleuren of heeft de kamer een laag plafond? Al deze elementen kunnen meespelen in de beleving van de grootte van een kamer.

Maar dat is niet het enige:

Meubels spelen daar natuurlijk ook een rol in. Een grote eikenhouten eettafel is prachtig, maar als je eigenlijk altijd maar met z’n tweeën aan tafel zit, heb je die dan wel nodig? Of die enorme bank die de halve woonkamer bezet, terwijl je op jezelf woont?

2. Ga de hoogte in

Wat je niet hebt in breedte, is goed te maken in de hoogte. Gebruik bijvoorbeeld de wanden als opslag door wandplanken te bevestigen of zet een hoge kast neer.

Een kleine side note:

Brede meubels laten de kamer optisch lager lijken. Het is dus verstandig om kasten en andere opbergers zo smal mogelijk te houden.

3. Creëer diepte met lagen

Kleine ruimtes hebben weinig diepte. Dit probleem kun je (optisch) oplossen door het creëren van laagjes.

Hoe?

Ga bijvoorbeeld bij een neutrale kleur bank voor contrasterende kussens. Of voor een vloerkleed met een ander patroon dan de vloer. Altijd al afgevraagd waarom mensen zo oneindig veel kussens tegen het hoofdeinde van hun bed leggen? Juist, laagjes = diepte = optisch grotere ruimte.

4. Gebruik lichte kleuren

Zoals bij tip 1 al werd genoemd, kan het gebruik van donkere kleuren de ruimte kleiner doen lijken.

Je raadt het misschien al:

Lichte kleuren doen het tegenovergestelde. Dit geldt zowel voor kleuren van de wanden, de vloer als voor het plafond. Vind je al die lichte kleuren toch een beetje saai? Ga dan voor een accentkleur en laat deze terugkomen in het interieur. Heb je bijvoorbeeld een fantastische kobaltblauwe stoel, is het misschien een idee om een stuk van de muur ook in die tint te schilderen.

5. Organiseren

Omdat je nou eenmaal weinig ruimte hebt in een kleine kamer, moet je creatief omgaan met de opslag van je spullen. In kleine ruimtes is het vaak moeilijk alles een plekje te geven en opgeruimd te houden.

Toch de kamer netjes houden?

Mandjes, wandplanken en wandrekken zijn opbergers die weinig ruimte innemen en dus perfect zijn voor kleine ruimtes. Maar wees vooral niet bang om af en toe even een grote schoonmaak te houden en weg te gooien wat je niet meer nodig hebt.

6. Gebruik ronde meubels

Naast dat ronde meubels een leuke afwisseling zijn, is er ook een praktisch nut.

Even kleine wiskundeles:

Een ronde bijzettafel met een diameter van 50 cm heeft een kleiner oppervlak dan een vierkante bijzettafel van 50 cm x 50 cm. Het scheelt misschien niet veel, maar het kan net het verschil maken, zonder dat je een hele maat kleiner hoeft te bestellen en waarbij het tafelblad misschien weer net aan de kleine kant is.

7. Mirror, mirror…

Bij mijn ouders thuis hadden wij een spiegelwand. Vroeger dacht ik er niet veel van, het was er gewoon. Totdat ik visite hoorde zeggen: “Oh, is dat een spiegel! Ik had het idee dat jullie woonkamer véél groter was!”.

Maar hoe komt dat dan?

Een spiegel reflecteert de ruimte om zich heen, waardoor de ruimte optisch “verdubbelt”. Als je een hele spiegelwand misschien een beetje veel van het goede vindt, kun je ook kiezen voor een hoge smalle spiegel. Want je weet: wat je niet hebt in breedte, kan je goedmaken in hoogte.

 

Vergelijkbare producten

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

top 5 modern retro

Top 5 Modern Retro

De top 5 producten uit het thema Modern Retro wil je hebben! De twee stijlen – Modern en Retro – gecombineerd geeft een verrassend effect.

Emily

Top 5 oktober woonmaand

Deze maand staat volledig in het teken van inspiratie opdoen! Ontdek welke kleuren, stoffen, patronen, accessoires je in huis moet halen. Wij hebben een selectie

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1 werkdag in huis*

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna