✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

De akoestiek verbeteren in de woonkamer

Wil je de akoestiek verbeteren in welke ruimte dan ook? Wij vertellen je hoe je dit doet!

Misschien ken je het wel. Je hebt een nieuw huis of je hebt misschien net een verbouwing achter de rug. Thuis klinkt het nog hol en de ruimte, inclusief alles wat erin staat, lijkt niet in samenhang. Je hebt alleen geen idee wat je kunt doen om dit te verbeteren. Wij helpen je graag met de akoestiek verbeteren in jouw woonkamer of andere ruimte(s). Met behulp van onderstaande tips kom je per stap steeds dichterbij een ruimte met de juiste akoestiek. Sommige tips heb je misschien zonder dat je het wist al doorgevoerd. Je bent dus op de goede weg! Hieronder onze tips voor jouw ruimte:

Kies voor een vloerkleed!

Naast gezellig, zijn vloerkleden dé oplossing voor een galmende of hol klinkende ruimte. Je kunt hiermee de akoestiek verbeteren, vanwege de dempende werking van vloerkleden. Het handgeweven vloerkleed op de foto hieronder is gemaakt van katoen met daarop een gezellig oriëntaals printje.

Vloerkleed print-6810893

Kies voor een (of meerdere) lamp(en) van groot formaat.

Lampen zorgen niet alleen voor licht, maar zorgen dat een ruimte ook gelijk minder hol linkt. Eigenlijk geldt hiervoor: hoe meer een ruimte is aangekleed, hoe beter de akoestiek. Een groot formaat lamp, zoals hanglamp Amely (zie foto hieronder) in een koper met matte, grafietkleur vangt een galm op. Een holle ruimte klinkt gelijk een stuk minder hol. Lampen met een stoffen kap dragen ook bij aan een goede akoestiek!

Hanglamp Amely 3072210

Stoer behang!

De akoestiek verbeteren in de woonkamer kun je ook bereiken door een leuk behang of een andere afwerking op de wand. Tegenwoordig is behang er in alle afwerkingen, prints en kleuren. Vooral het dikkere behang zorgt voor een betere akoestiek in iedere ruimte.

Maak gebruik van wanddecoratie

Daarnaast zorgt wanddecoratie ervoor dat galm wordt geabsorbeerd. Je zult merken dat kale wanden veel meer galmen in tegenstelling tot een leuk aangeklede wand met een gave vintage Skull of een wandornament. Je wand aftimmeren met stoer & robuust sloophout is ook een goede optie, zoals hieronder is te zien.

Vintage Skull -6920818

Wil jij thuis de akoestiek verbeteren en heb je nog andere vragen? Stuur ons vooral even een mailtje, dit kan naar [email protected].

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Modern Retro shop the room

Shop the room: Modern Retro

Het is weer tijd voor een ‘Shop the room’ en deze keer in het thema: Modern Retro. De items uit de kamer geven jouw interieur

lang tafelen

Shop the room: lang tafelen

Niets is zo gezellig als met jouw vrienden of dierbaren lang tafelen. Aan de eettafel heb je vaak de beste gesprekken. Of dit nou luchtige

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna