✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

Met deze 6 tips geniet je langer van jouw bos bloemen

Tips voor het onderhouden van een mooie bos bloemen

Wat is het meest gegeven cadeau? Juist, bloemen. Hartstikke leuk om te geven, maar hoe zet je ze eigenlijk mooi neer? Doe jezelf of een ander een plezier en lees deze tips, zodat er een lange tijd van de mooie bos genoten kan worden.

1. It’s all about that vase

Het soort vaas dat je gebruikt speelt een grote rol in hoe het boeket eruit gaat zien. Heeft de vaas een smalle of brede hals? Hoe groter de opening, hoe weelderiger het boeket mag zijn. Heb je een kleine smalle langere vaas, dan geldt less is more. Deze vazen zijn bedoeld om slechts enkele bloemen (of takken) te dragen.

TIP:

Maak de vaas ook goed schoon voordat je hem gebruikt. Reinig de vaas met chloor en voeg ook een klein druppeltje chloor toe aan het water om bacteriën tegen te gaan. Zo blijven de bloemen langer mooi.

2. Kleurencombinaties

Op het gebied van kleur is alles mogelijk: wil je de bloemen in dezelfde tint (ton sur ton) of ben je juist opzoek een meer speels boeket met complementaire kleuren (kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel)? Kies je voor het laatste, probeer dan tijdens het schikken dezelfde kleur bloemen niet naast elkaar, maar tegenover elkaar te leggen.

3. Schikken

Nu gaan we naar het leukste gedeelte: het schikken. Zet de stelen één voor één, kruislings in de vaas. Begin met de lange zware bloemen aan de buitenkant en eindig met de lichte bloemen in het midden. Zo krijg je een mooi frame waarin je de bloemen in kunt zetten. Je kunt de bos ook eerst in je hand schikken. Op deze manier kun je eerst kijken naar hoe lang je de verschillende bloemen wilt hebben. Ben je tevreden? Knip dan de onderkant van het boeket op gelijke lengte af.

Heb je een beetje een te brede hals en te weinig bloemen? Geen paniek. Plakband is je beste vriend. Plak het plakband aan de binnenkant van de vaas kruislings over elkaar heen zodat je een soort ruitpatroon krijgt. Zo blijven de bloemen toch nog rechtop staan. Dit trucje werkt natuurlijk vooral goed bij een ondoorzichtige vaas.

4. Afsnijden

Het belangrijkste om de bloemen zo lang mogelijk mooi te houden is natuurlijk de verzorging. Ook al zijn de bloemen door de bloemist al afgesneden, het boeket blijft het langst mooi als dit vlak voor dat ze in de vaas gaan nog een keer gedaan wordt. Een beetje extra werk misschien, maar het loont wel.

5. Water

Ook houden bloemen, net als wij, van schoon water. Ververs daarom het water om de paar dagen om de levensduur van je boeket zo lang mogelijk te maken.

6. Bloemen en fruit

Het is natuurlijk een prachtig beeld: een mooie bos bloemen naast een rijk gevulde fruitschaal. Maar wil je langer genieten van de bos, kun je de bloemen beter niet naast fruit zetten. Daar zullen ze sneller van verwelken.

En, stond er nog iets bij wat je nog niet wist? Hopelijk hebben we kunnen helpen jouw bos bloemen langer te laten stralen. Heb je zelf nog goede tips? Deel ze met ons!

Gerelateerde artikelen

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

thema modern wood

Shop the room: Modern Wood

Verschillende soorten hout, zachte materialen, bruintinten en lichte kleuren staan centraal in deze Shop the room van het thema Modern Wood. Hout is op veel

Soft Pink of Punk?

Een van de leukste dingen van mijn werk is het creëren van nieuwe thema`s. Inspiratie is altijd en overal. Mijn kracht is het vertalen van

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1 werkdag in huis*

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna