✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

Botanische sferen

Planten

Terwijl ik deze blog schrijf schijnt de zon volop. In de ochtend is het nog wat fris maar in de middag voel je de warmte van de zon al echt lekker je huis en huid verwarmen. Deze maand staat bij Dutch Home Label voor Botanical. Botanische sferen vinden veel mensen prettig. Lekker veel groene planten om je heen. Zelf ben ik recent verhuisd en helaas hebben niet alle planten het bouwstof als even prettig ervaren. Ik heb mijn overgebleven planten opnieuw een fijn plekje gegeven. Het leuke is dat ik nu weer wat planten bij kan kopen. Lekker fris groen in huis.

Het voordeel met planten is dat je het bijna nooit fout kan doen. Je moet natuurlijk wel even letten op de hoeveelheid licht en ze goed verzorgen, maar voor het oog is het eigenlijk altijd wel goed.

Je kan ze in groepjes neerzetten, separaat, op de kast op of een oud krukje. Het maakt je huis gelijk gezellig. Zelf heb ik deze keer ook wat planten op mijn slaapkamer gezet, dat geeft een heerlijk vakantiegevoel. Een oude kast met daar op een Monstera (monkey leaf). Deze plant groeit niet alleen heel snel hij hangt ook zo gezellig langs mijn kast naar beneden. Het oude badkamer krukje is een plantentafel geworden in mijn woonkamer en een tafeltje naast mijn bank dient voor een prachtige bos bloemen. Wat een heerlijk gevoel.

Het voordeel met planten is dat je het bijna nooit fout kan doen

Verlichting

Hoe krijg je dan dat botanische vakantiegevoel met verlichting in je huis? Voor veel mensen is verlichting überhaupt niet het makkelijkste styling object. Ik heb met de verbouwing gekozen voor een basis inbouw verlichtingsplan. De overige verlichting dient als sfeermaker, decoratief. Als je de optie tot inbouw verlichting niet hebt moet je goed nadenken over de functie van het licht.

Waar heb je een lamp voor nodig? Komt hij boven je eetkamertafel? Zorg dan dat het licht voldoende kan “ademen” dat het licht de ruimte krijgt om te schijnen. Anders kan je wel romantisch dineren maar wordt aan tafel werken of een krant lezen wellicht te lastig. Wil je meer een accent aanbrengen dan kan je kiezen voor een leuk tafellampje naast de bank of op dat leuke kastje. Vloerlampen kunnen heel goed beide brengen, prachtig decoratief naast je favoriete stoel en even functioneel doordat je er nog beter een heerlijk boek bij kan lezen.

Botanische verlichting kenmerkt zich door materiaal en kleur. Groene hanglampen bijvoorbeeld of wat dacht je van een grappig tafellampje in de vorm van een aap? Rotan zorgt natuurlijk helemaal voor botanische sferen. Natuurlijke materialen zijn zeer kenmerkend voor deze stijl.

Lichtbron

Mijn tip zorg ook voor de juiste lichtbron, het licht moet warm zijn maar wanneer je een lamp gebruikt met een open gewerkte kap hebt kan de lichtbron de lamp maken of breken. Denk je botanical dan denk je groen en daar past dus heel goed een energiezuinige lamp bij. Vroeger hadden we die gezellige kooldraad gloeilampen. Gelukkig zijn deze er nu ook in LED varianten. De ontwikkeling is zo snel gegaan dat deze lampen tegenwoordig net zo sfeervol licht geven en nog dimbaar en energiezuinig zijn ook.

Welke lamp met lichtbron kan ik straks bij jou thuis terug vinden? Leuk als je dit met me wilt delen     -> [email protected]

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Top 5 Colourful Happening items

Een kleurrijke bedoeling in je interieur, gezellig! Lekker met de lente in onze bol! We zijn wel weer toe aan mooie lichte dagen en kleuren

Top 5: Romantic floral

Een romantisch huis is er een die je omarmt. Kies rustgevende tinten in de basis, zoals beige, lila of licht roze. De zachte uitstraling geldt

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna