✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

Sfeervol tafelen

We zitten al enige tijd in de Corona maatregelen. Er zijn ons al wel enkele vooruitzichten geboden zo gaan vanaf 1 juni de terrassen en restaurants weer open. Zelf heb ik al een tafeltje gereserveerd bij mijn favoriete restaurantje. Hoe dat uit gaat pakken, geen idee. Hoe sfeervol is veilig tafelen? Daarom wilde ik jullie deze keer wat tips geven voor heerlijke thuis tafelen. In je eigen veilige en sfeervolle omgeving.

Thuis uit eten

Vanavond ga ik een “thuis uit eten” avond verzorgen. De tafel lekker dekken, kaarsjes aan, 3 gangen bereiden en rustig tafelen. Op deze manier maak je er echt een momentje van. Pak je mooiste servies uit de kast, een heerlijke wijn (of een spaatje voor de liefhebber) en geniet, voer een fijn gesprek en besteed echt even aandacht aan elkaar. Kijk eens even goed in de ogen van de persoon tegenover je. Deze momenten van bewustwording doen een mens goed.

Voor de buurvrouw/buurman

Je kan natuurlijk ook altijd de buurvrouw verwennen met zo`n etentje of de oudere buurman die toch al veel alleen is. Houd natuurlijk wel afstand. Ga schuin tegen over elkaar zitten bijvoorbeeld. Houd het klein en veilig maar wel sfeervol.

Kinderen

Vorige week werden mijn vriend en ik verrast door zijn dochter. Ze had een thuis bioscoop gemaakt. We moesten door de voordeur naar binnen, konden daar uit 3 films kiezen. Ze had hiervan 3 posters geprint en opgehangen. Nadat we hadden afgerekend voor het kaartje (we hadden wel een euro van haar gehad om die weer uit te geven) werden we naar de keuken gebracht waar we een snack en een drankje kregen om vervolgen naar “de zaal” ook wel bekend als de huiskamer, gebracht te worden. Daar hebben we heerlijk met vijven genoten van Kruimeltje.

Dit brengt mij tijdens het schrijven van deze blog op het idee om dit om te draaien en het “thuis uit eten” voor de kinderen te brengen. Mogen zij via de voordeur naar binnen, nemen we de jas of het vest aan. Brengen we ze naar de mooi aangeklede tafel (voor de kleinere kinderen met kleurplaat en potloden). Maak ik een menukaart voor de kinderen met bijvoorbeeld 3 gerechten en laat ze maar lekker kiezen. Maak de gerechten niet te ingewikkeld of bereid ze vast voor, die van mij hebben niet echt heel veel geduld om te wachten aan tafel. En als toetje natuurlijk een kinderijsje met verassing. Succes verzekerd.

Verwen jezelf

Liever toch alleen? Waarom zou je jezelf niet verwennen met een heerlijke high tea? Koop wat lekkere dingetjes of maak verse wraps. Zet een heerlijke pot thee en geniet even van het moment voor jezelf. Doe wat je fijn vindt, lees een boek, of blader lekker door een tijdschrift, bel met een vriendin, maar ga even op in het moment.

Met de styling van Light & Living heb ik alvast wat foto`s gemaakt voor je ter inspiratie. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het veilig is en dat je geniet.

Ik ga vanavond voor risotto met lekker veel groenten en een kipfiletje, smakelijk eten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna