✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

Soft Pink of Punk?

Een van de leukste dingen van mijn werk is het creëren van nieuwe thema`s. Inspiratie is altijd en overal. Mijn kracht is het vertalen van de trends en de inspiratie die je overal op doet en dat combineren met de huidige collectie/hardlopers.

De collectie van Light & Living is opgebouwd uit verschillende woonstijlen. Landelijk, modern & luxe. Al onze thema`s kan ik aan 1 of aan 2 van deze kapstokjes hangen. Alle artikelen van L&L worden in een thema ondergebracht. Daarnaast werken we met eigen productie lampenkappen. Elk seizoen komen hier een paar nieuwe stoffen en kleuren bij en vallen er een paar af maar het gros loopt een aantal jaar door. Als dat allemaal een plekje heeft dan kijk ik naar materialen. Waar laat ik de bronzen items? Waar mix goud? Wat doen we met houten meubels etc?

Elk seizoen gooi ik al deze ingrediënten op een hoop en maak ik op basis van de laatste trend voorspellingen, nieuwe thema`s.

Moodboards

Ik maak dan moodboards en vul deze aan met een key items list. Daarna ga ik met het styling team zitten om de moodboards verder in detail kloppend te maken en bepalen we voor welke kleuren we gaan. We doen dit altijd adhv pantone waaiers zodat al onze leveranciers dezelfde kleuren voor ons maken. Dit is een heel leuk onderdeel van het proces, alle kleuren liggen op tafel, de stofstalen, stiften, tijdschriften alles komt voorbij.

Als we het eens zijn over de thema`s, key items en kleuren proberen we dit samen te vatten in 1 naam/zin. Hiermee proberen we nog iets duidelijker het gevoel over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een naam als Botanical dat is vrij duidelijk. Maar afgelopen seizoen hadden we bij L&L het thema Sweet Almond. Sweet staat voor de stijl en de kleur roze en almond voor de kleur maar ook voor het iets rustigere en een maar ruwere basis anders wordt het te sweet 😉

Een stijl met wat extra vrouwelijkheid, zacht maar met een bite.

Soft pink

Deze maand heb ik gekozen om voor dutch homelabel te schrijven over Soft Pink. Als we dan met die namen bezig zijn komt er van alles voorbij net zo lang tot we samen roepen, yes dit is `m.

Soft Pink is nog soft punk geweest of pink punk uiteindelijk hebben we gekozen voor soft pink. Pink natuurlijk voor de kleur roze, soft omdat er zachte materialen zoals velvet in voor komen maar ook soft vanwege de stijl. Het is een mix geworden van echt wel wat strakke materialen maar ook zeker met wat landelijke elementen. Ronde vormen zoals lampen met een ronde houten kop maar ook heerlijke zachte plaids. Een perfect balans tussen roze, wit en naturel. Een samenspel van veel hout met her en der wat metaal. Een stijl met wat extra vrouwelijkheid, zacht maar met een bite.

Dutch home label heeft een aantal hele mooie artikelen uit deze serie nu ook opgenomen in hun collectie. Mijn favoriete item uit de webshop is vloerkleed BOYAKA. Een heerlijk zacht kleed. Door de lange draden echt een genot om te voelen. Het kleed is voorzien van een oudroze print in een ruit patroon. Een combinatie welke heel goed past bij Soft Pink, zacht in materiaal maar met een grafisch printje.

Mijn volgende blog gaat over een gedekte tafel, lekker tafelen aan een prachtige tafel, op heerlijke stoelen met de mooiste spulletjes op de tafel.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Shop the room: Bohemian Summer

Het is weer tijd voor een ‘Shop the room’ (en zomervakantie). Bohemian Summer staat in het teken van verschillende stoffen zoals velvet, vrolijke kleuren en

Shop the room: Mellow Yellow

Een gezellig interieur waarin je toch je rust kan vinden? Klinkt ideaal! Het thema Mellow Yellow is heerlijk afgestemd op het lente en zomer seizoen

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna