Your Cart

✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

De ultieme vloerkleden-handleiding: hoe kies ik het juiste vloerkleed?

Vind het perfecte vloerkleed voor jouw interieur

Vloerkleden: sfeermakers, eyecatchers en ook nog eens functioneel. Je zou bijna kunnen zeggen dat een ruimte niet compleet is zonder een mooi tapijt. Maar dan lopen we tegen een probleem aan: welk tapijt moet je dan kopen? Er zijn zoveel mogelijkheden. Aan de ene kant fijn, want zo is er altijd een vloerkleed die goed bij jouw interieur past, maar ik merk bij mezelf dat ik hierdoor nogal last krijg van keuzestress: hoe groot moet hij zijn? Moet ik gaan voor een egale kleur of wil ik een kleed met een mooi design? Waar leg ik hem neer? Welk materiaal? Welke vorm? Daarom presenteer ik jullie bij dezen: de ultieme vloerkleden-handleiding. Deze gids helpt jou door de bomen het bos weer te kunnen gaan zien en hopelijk het perfecte kleed bij jouw interieur te vinden.

1. Waar en hoe leg je hem neer?

Dit is misschien de eerste vraag die je jezelf stelt bij het aanschaffen van een vloerkleed. Je bent al zover dat je hebt besloten om een tapijt te nemen, maar waar in de ruimte komt hij terecht? En zet je er meubels op of leg je hem als eyecatcher midden in de ruimte? Het is hierbij belangrijk om na te denken over de functie van het tapijt. Leg je hem in de slaapkamer neer om warme voeten te houden als je uit bed stapt? Leg je hem neer voor de kinderen om op te kunnen spelen of omdat hij gewoon super mooi is? Om bijvoorbeeld een zithoek een geheel te laten lijken kan het helpen om de voorpoten van de stoelen en banken op het kleed te zetten. Een kleed verbindt dan letterlijk het interieur met elkaar. Heb je een hele grote ruimte? Dan kan het helpen om hem midden in de kamer te leggen om de loze ruimte op te vullen. Bij een kleine kamer kan het juist helpen om de ruimte groter te doen ogen.  

2. Formaat

Een andere variabele waar je rekening mee moet houden is het formaat. In een kleine kamer ben je misschien sneller geneigd om ook een klein kleed te kiezen. Maar het kan ook prachtig zijn om een wat groter kleed in de kamer te leggen, want juist een klein vloerkleed kan de grootte van de ruimte benadrukken. Een leuke vloerkleed hack: Kranten! Kom je er niet uit hoe groot het vloerkleed moet zijn? Leg dan wat kranten op vloer die het formaat van het vloerkleed moet nabootsen. Zo krijg je een goed beeld van de grootte van het tapijt en hoe deze in de woonkamer past.  

3. Vorm

Nog steeds zie je rechthoekige vloerkleden het meest, maar dit is tegenwoordig echt niet meer de enige optie. Doorbreek de rechte lijnen en ga voor een rond vloerkleed in een rechthoekige kamer voor een speels effect, of kies juist voor een vierkant vloerkleed in een ronde kamer.  

4. Materiaal

Opties, opties en nog eens opties bij het kiezen van een vloerkleed, zo ook in het soort materiaal wat je kiest. Een wollen kleed is nog altijd het populairst. Het is makkelijk te onderhouden, waardoor het kleed lang mooi en fris van kleur blijft. Een nadeel van een wollen vloerkleed is dat het best wat kan pluizen. Hou je niet van wol of kun je er niet goed tegen? Een goed alternatief is het katoenen vloerkleed. Je kunt dit materiaal makkelijk wassen en het is minder kostbaar dan wol. Heb je een stofallergie? Dan kun je kiezen voor een kunststof variant.  

5. Print of niet

Ook hier moet je weer kijken naar de functie van het kleed. Wil je dat je kleed rust uitstraalt, of ligt het kleed bij een muur die heel erg druk is, ga dan voor een neutraal vloerkleed in een effen kleur. Mag het van jou wel allemaal wat uitbundiger en wil je een statement maken met je kleed? Kies dan voor een lekker kleurrijk vloerkleed Maar er is ook een middenweg: De grafische prints: zowel basic, maar je hebt wel een vrolijke print of patroon.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Shop the room: Bohemian Summer

Het is weer tijd voor een ‘Shop the room’ (en zomervakantie). Bohemian Summer staat in het teken van verschillende stoffen zoals velvet, vrolijke kleuren en

Nazomeren met dutch home label

Blog Mariëlle: Nazomeren

Het thema van deze maand is luxe nazomeren. Nazomeren, eigenlijk wil ik het zolang mogelijk zomer noemen en de herfst vervangen door een nazomer. Het

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna