Show Filters

Enig resultaat

Enig resultaat

Waar hang ik de hanglamp van glazen bollen?

Hanglampen kan je overal en in elke ruimte hangen, zolang je maar een aansluitpunt hebt. Ze breken de ruimte iets op en creëren gezelligheid. Maar elke ruimte heeft weer behoefte aan een verschillend type lamp. Weet je niet helemaal wat voor lamp je moet ophangen? Met een glazen bol hanglamp zit je altijd goed. Stijlvol en tijdloos.

Welke vorm?

Hanglampen heb je in veel vormen. Zo ook hanglampen van glas. Een prachtige cilinder hanglamp of juist een hanglamp met glazen bol, of meerdere glazen bollen. Tegenwoordig zijn de huiskamers groter, waardoor er ook vaak een grote eettafel in de woonkamer staat. Een kleine hanglamp is dan niet zo gepast. Ga in dit geval voor een hanglamp met meerdere lichtpunten. Hierdoor verdeel je het licht ook evenredig. Je hoeft bijvoorbeeld met een hanglamp met 3 of 5 glazen bollen niet bang te zijn dat dit te fel zou zijn. Het gebruik van de juiste lichtbron is hierbij belangrijk. Ga voor een filament lichtbron met een lage lumen hoeveelheid. Doordat je alles kan zien bij een glazen hanglamp is een lichtbron extra belangrijk. een filament lichtbron heeft de looks van een gloeilamp, maar de voordelen van een LED lamp. Ideaal bij het gebruik van glazen bol hanglampen.

Gekleurd glas

Vind je een glazen bol hanglamp leuk, maar mag het net iets meer body hebben? Kies dan voor een gekleurde glazen bol hanglamp. Wellicht is een kleurtje iets voor jou. Wanneer je niet zo fan bent van kleur, dan is wellicht een hanglamp van rookglas meer iets voor jou. Dit is een zacht grijze kleur, waardoor je alsnog kan genieten van een glazen hanglamp.


Kan ik mijn hanglamp met glas dimmen?

Wanneer jouw lichtsysteem gebruik maakt van een ingebouwde dimmer kan je elke lamp van Light & Living dimmen. Je moet hierbij uiteraard wel rekening houden met de lichtbron. Deze moet ook dimbaar zijn.
Met een dimmer kan je de verlichting afstemmen op elke gelegenheid! Wil je de lamp dimmen, maar heb je geen dimsysteem in jouw lamp? Kijk dan eens naar een smart home systeem en een slimme lichtbron. Wellicht is dat iets voor jou. Maak dan gebruik van een smart home systeem en gebruik een slimme lichtbron. Hierdoor is het toch mogelijk om je glazen hanglamp te dimmen.