Show Filters

Toont alle 6 resultaten

Toont alle 6 resultaten

Waarvoor gebruik je een open kast met vakken?

Wanneer je een grote ruimte hebt, dan kan je de ruimte als het ware “breken” met een open vakkenkast. Hiermee creëer je een afscheiding tussen twee ruimtes. Bijvoorbeeld een eetgedeelte en een lounge gedeelte. Het voordeel van een open vakkenkast is de optische ruimte. Je hebt niet meteen een grote logge kast in je woonkamer staan. De open vakken zijn luchtig en biedt plaats voor een paar mooie woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas, een plant of fotolijstjes. 

Een kast met open vakken is natuurlijk ook perfect als wandmeubel. Je zet de kast gemakkelijk tegen de muur aan. Doordat deze type kasten vaak niet diep zijn is dit type kast ook perfect voor wanneer je wat minder ruimte in huis hebt.

Hoe kies ik de juiste open vakkenkast?

Uiteraard is de bestemming van de kast belangrijk. In welke ruimte wil je de kast plaatsen? In de hal of slaapkamer heb je hele andere behoeftes dan in de woonkamer. In de hal of slaapkamer zal een laag wandmeubel met vakken goed staan. Doordat je voor een laag meubel kiest behoud je optisch meer ruimte. Een woonkamer is over het algemeen wat groter en hier zal een hoge open vakkenkast juist weer goed staan. Vaak staan in de woonkamer veelal lage meubels zoals een bank en een eettafel. Met woonaccessoires en hanglampen breng je pas iets in de hoogte aan. Het staat juist mooi wanneer je gebruik maakt van verschillende hoogtes in de woonkamer. Hierdoor komt je woonkamer meer tot leven.

In het kort geven we je graag nog een aantal tips:

  1. Locatie: Waar komt de open vakkenkast te staan? Het voordeel van een vakkenkast is natuurlijk dat hij niet op een vaste plek hoeft te staan. Mocht je hem na een aantal jaar willen verplaatsen dan is dat gewoon mogelijk.
  2. Afmeting: Voordat je een kast besteld, meet het plekje waar je de kast wilt plaatsen voor de zekerheid even op. Een open kast oogt natuurlijk luchtiger dan een gesloten kast. Toch kan het soms even slikken zijn als ie dan ein-de-lijk staat. 
  3. Durf!: Een houten kast of een zwarte kast zijn altijd een goede en veilige keuze. Denk soms ook out of the box. Ga bijvoorbeeld voor een kast met bijvoorbeeld een gouden frame met zwarte planken. Hiermee breng je net dat beetje extra in huis!

Ben je er al uit?

Bestel deze dan nu veilig en snel in onze webshop. Heb je vragen over de stellingkast of over de bezorging? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder!