Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Verschillende vormen houten tafels

Al jaren is een rechthoekige tafel van bijvoorbeeld 200 cm erg populair. Een lange houten keukentafel brengt niet alleen sfeer, maar biedt ook plaats voor 6 personen. Ideaal voor een groot gezin of wanneer je familie of vrienden op visite hebt. Een lange eetkamertafel is ook nog eens erg functioneel in een lange, smalle ruimte. Hierdoor kan je er met gemak nog langs lopen. Heb je iets meer ruimte, ga dan voor een ronde houten eettafel. Aan een ronde tafel leg je gemakkelijk met iedereen aan tafel contact. Ben je fan van een ronde tafel maar ben je bang dat hij te groot is? Ga dan voor een eettafel met een diameter van 120 cm. Je biedt hiermee plaats voor 4 of 4 personen. Hang een leuke grote hanglamp in het midden boven de eettafel en je hebt een gezellige eethoek gecreëerd.

Verschillende soorten hout

Hout is een natuurlijk product en elke houtsoort heeft andere karakteristieke kenmerken en eigenschappen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Mango hout

Mango hout is een hardhoutsoort en ook nog eens mega duurzaam. Het hout is afkomstig van een mangoboom en wordt pas gekapt wanneer de boom geen vruchten meer draagt. Mango bomen groeien snel en kunnen in een korte tijd al 40 meter hoog worden. Een meubelstuk van mangohout is altijd uniek. Mango hout kan vergeleken worden met teakhout, maar mangohout kenmerkt zich door de duidelijke knoesten en haarscheurtjes. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld een houten keukentafel zijn eigen karakteristieke uitstraling. Wanneer je een houten eetkamertafel besteld met een mango houten blad, weet je zeker dat je een uniek product hebt!

Acacia hout

Op zoek naar een massief houten tafel? Acaciahout is afkomstig van een massieve loofhoutsoort. Geen één tafel gemaakt van acacia is hetzelfde dankzij de opvallende karakteristieke kenmerken zoals de fijne nerf met wisselende kleurschakeringen. Elk houten blad zal voorzien zijn van haarscheuren en noesten. Van nature heeft het hout een warme gloed die in verloop van tijd door invloeden van uv-stralingen lichter en warmer kan worden.

Onderhoud van je houten eettafel

Wanneer je een houten eettafel koopt moet je rekening houden met onderhoud. Hout is uiteraard een natuurlijk product en kan veranderen. Wees daarom beetje lief voor je tafel, gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor je glazen en vazen. Om je houten eettafel zo goed en mooi mogelijk te houden adviseren wij regelmatig onderhoud.


Houten eettafels kopen bij dutch home label

Of je nu opzoek bent naar een kleine houten tafel of een grote eettafel bij dutch home label zit je perfect! Het voordeel van online je houten eettafel kopen, is de bezorging. Alle bestellingen boven de €50,- worden gratis thuisbezorgd.