Show Filters

Toont alle 17 resultaten

Toont alle 17 resultaten

Verlichting op verschillende plekken van de huiskamer

Verlichting in de huiskamer kan je op veel verschillende plekken toepassen. De woonkamer is het hart van het huis en daar mag goede verlichting niet ontbreken. Hier wil je uiteraard mooie lampen hebben staan of hangen. Op verschillende plekken kan je licht plaatsen in de woonkamer. Een vloerlamp past bijvoorbeeld perfect naast de bank. Maar denk ook een out of the box! Heb je wel een gedacht aan een hanglamp in de zitkamer, boven de salontafel of naast de bank. Dit is niet een plek die je veel ziet, maar wel echt een trend van dit moment! Wij zetten graag een aantal ideeën op een rijtje:

  1. Hanglamp: Leuk voor boven de eettafel of juist in de zitkamer. Ook in de hal is de hanglamp favoriet. Je moet hierbij wel rekening houden met een lichtnetaansluiting. Anders is een hanglamp niet mogelijk. 
  2. Wandverlichting in de woonkamer is een veel geziene lamp. Heb je geen lichtnetaansluiting in de muur? Gene probleem. Bij dutch home label vind je een selectie wandlampen met stekker. Zodat je zonder probleem wandverlichting in de woonkamer kan aanbrengen.
  3. Tafellamp: Een tafellamp plaats je gemakkelijk op een sidetable, bijzettafel of juist leuk in de vensterbank. Ook naast je bed op een nachtkastje is een tafellampje ideaal
  4. Vloerlamp: De vloerlamp is en blijft populair. Een vloerlamp is naast functioneel ook een echte eyecatcher. Bij ons vind je een ruime collectie aan vloerlampen. Voor een leeshoek of naast de bank is een vloerlamp perfect. Vaak is een leeslamp ook verstelbaar waardoor je gerichte moderne verlichting verkrijgt. Ideaal bij het lezen van een goed boek. Het grote voordeel aan een tafel- en een vloerlamp is dat deze producten gemakkelijk te zijn verplaatsen zonder constructieve aanpassingen. Stekker in het stopcontact en je bent er klaar voor om een goed boek te lezen met goede verlichting.

Lichtplan

Sfeerverlichting is in de woonkamer is erg belangrijk. Te veel of te weinig verlichting is alles bepalend voor de sfeer. Je wilt niet te veel licht in je woonkamer hebben, dat het er bijna op lijkt alsof je bij de tandarts zit;) Je wilt ook geen donkere ruimte creëren waardoor je bijna geen hand voor ogen ziet. Dat wil je natuurlijk niet in je woonkamer. Balans is hierbij het allerbelangrijkst. Daarom adviseren wij een ieder altijd na te denken over een goed lichtplan. Of je nu verlichting zoekt voor je bestaande woning of voor een nieuwe woning. Kijk goed waar natuurlijk licht vandaan komt en wat natuurlijke donkere hoeken zijn. Breng hier licht aan. Een vloerlamp zou voor deze plek een goede optie zijn. Een hanglamp breekt weer de ruimte omdat het licht van bovenaf komt. Ook dit is mooi voor de balans in de woonkamer. Hopelijk helpen deze tips voor het maken van een goed lichtplan voor in de woonkamer. Mocht je meer inspiratie willen hebben, lees dan eens één van onze blogs.

Verschillende stijlen

Welke interieurstijl heb jij? Of je nu een luxe woonstijl hebt, een botanisch interieur, een landelijke stijl of dat je nu op zoek bent naar woonkamer verlichting die een industriële touch geven aan jouw interieur. Bij dutch home label vind je een groot assortiment lampen. Alle stijlen zijn ruim vertegenwoordigd. Weet jij al voor welke stijl jij gaat voor jouw nieuwe woonkamer lampen?

Dimmen maar!

Soms wil je jouw lampen in de woonkamer liever even dimmen. Dat is natuurlijk mogelijk. Elke hanglamp is zowiezo dimbaar, echter moet het lichtnet waar de lamp op wordt aangesloten en aan wordt opgehangen voorzien zijn van een ingebouwde dimmer. Vergeet daarnaast niet gebruik te maken van een dimbare lichtbron. Wanneer je geen gebruik maakt van een dimbare lichtbron kan je de hanglamp alsnog niet dimmen. Alle overige lampen zijn niet altijd dimbaar. Kijk goed in de omschrijving en bij de specificaties of aangegeven staat dat de lamp dimbaar is, of dat de lamp eventueel geschikt is voor een externe dimmer. Indien het dimmen van de lamp niet mogelijk is, adviseren wij gebruik te maken van een lichtbron met een laag aantal lumen. Hierdoor krijg je warmer en minder fel licht.

Woonkamer verlichting online bestellen bij dutch home label

De vinden van de juiste combinatie lampen voor de woonkamer kan een hele opgave zijn. Hopelijk hebben wij jou een handje kunnen helpen met onze blogs en inspiratie pagina’s. Wil je liever persoonlijk advies of een aantal vragen over het bestelproces? Neem dan nu contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met vragen rondom jouw nieuwe lampen voor de woonkamer.

Inspireer ons met jouw nieuwe woonkamerverlichting

Wij zijn altijd druk met het creëren van gave content. Blogs, inspiratiepagina en we zijn natuurlijk altijd op zoek naar producten die passen bij de trends van het moment. Onze stylisten zijn altijd druk in de weer om voor jouw nieuwe combinaties en kleuren uit te zoeken. Wij zouden het ook leuk vinden om te zien wat jou inspireert. Onder andere je eigen interieur! Mocht je het leuk vinden dan zien wij dat graag. Deel een foto van jouw interieur en tag ons of gebruik #dutchhomelabel. Heb je geen social media? Stuur dan een email met jouw inspiratie, dat vinden wij altijd leuk!