Privacyverklaring

Over ons privacybeleid

Dutch Home Label geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Dutch Home Label. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 25/05/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Over de gegevensverwerking

Dit privacybeleid beschrijft hoe uw persoonlijke informatie wordt verzameld, gebruikt en gedeeld wanneer u een bezoek brengt aan of een aankoop doet op https://dutchhomelabel.nl/ (de “Site”).

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN

Wanneer u de Site bezoekt, verzamelen wij automatisch bepaalde informatie over uw apparaat, waaronder informatie over uw webbrowser, IP-adres, tijdzone en enkele van de cookies die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Bovendien verzamelen we tijdens het surfen op de Site informatie over de individuele webpagina’s of producten die u bekijkt, welke websites of zoektermen u naar de Site hebben verwezen en informatie over hoe u met de Site omgaat. We verwijzen naar deze automatisch verzamelde informatie als ‘Apparaatinformatie’.

We verzamelen apparaatinformatie met behulp van de volgende technologieën:

  •  “Cookies” zijn gegevensbestanden die op uw apparaat of computer zijn geplaatst en vaak een anonieme unieke identificatie bevatten. Ga naar http://www.allaboutcookies.org voor meer informatie over cookies en het uitschakelen van cookies.
  • “Logbestanden” volgen acties die op de Site plaatsvinden en verzamelen gegevens, waaronder uw IP-adres, browsertype, internetprovider, doorverwijs / vertrekpagina’s en datum- en tijdstempels.
  • “Webbeacons”, “tags” en “pixels” zijn elektronische bestanden die worden gebruikt om informatie vast te leggen over hoe u op de Site surft.

Wanneer u een aankoop doet of probeert een aankoop te doen via de Site, verzamelen wij ook bepaalde informatie van u, waaronder uw naam, factuuradres, verzendadres, betalingsinformatie (inclusief creditcardnummers of IBAN-gegevens), e-mailadres, telefoonnummer en in sommige gevallen uw geboortedatum. We verwijzen naar deze informatie als ‘Bestelinformatie’.

Wanneer we het hebben over ‘Persoonlijke informatie’ in dit privacybeleid, hebben we het hier zowel over apparaatinformatie als over bestelinformatie.

HOE GEBRUIKEN WE UW PERSOONLIJKE GEGEVENS?

We gebruiken de bestellingsinformatie die we in het algemeen verzamelen om bestellingen die via de site worden geplaatst (inclusief het verwerken van uw betalingsinformatie, het regelen van verzending en het leveren van facturen en / of orderbevestigingen) te vervullen. Daarnaast gebruiken we deze Bestelinformatie om:

  • Communicatie
  • Controle op fraude
  • Kredietcheck (in geval van Achteraf Betalen/”Afterpay”)

We gebruiken de apparaatinformatie die we verzamelen om ons te helpen zoeken naar mogelijke risico’s en fraude (met name uw IP-adres), en meer in het algemeen om onze site te verbeteren en optimaliseren (bijvoorbeeld door analyses te genereren over hoe onze klanten bladeren en communiceren met de Site en om het succes van onze marketing- en reclamecampagnes te beoordelen).

UW PERSOONSGEGEVENS DELEN

We delen uw persoonlijke informatie met derden om ons te helpen uw persoonlijke gegevens te gebruiken, zoals hierboven beschreven. We gebruiken bijvoorbeeld Google Analytics ook om ons te helpen begrijpen hoe onze klanten de site gebruiken – u kunt meer lezen over hoe Google uw persoonlijke gegevens hier gebruikt: https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/. U kunt zich hier ook voor Google Analytics afmelden: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Daarnaast kan Dutch Home Label uw bestellingsinformatie delen met derden om de volgende taken uit te voeren:

  • Facturatie
  • Klantenservice
  • Emaildiensten
  • Hosting en opslag
  • Analyse bezoekersgedrag
  • Bezorgen van fysieke producten

Ten slotte kunnen we uw persoonlijke gegevens ook delen om te voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving, om te reageren op een dagvaarding, huiszoekingsbevel of ander wettig verzoek om informatie die we ontvangen, of om op andere wijze onze rechten te beschermen.

ADVERTEREN

Zoals hierboven beschreven, gebruiken we uw persoonlijke gegevens om u gerichte advertenties of marketingcommunicatie te bieden waarvan we denken dat ze voor u interessant kunnen zijn. Voor meer informatie over hoe gerichte advertenties werken, kunt u de webpagina van het Network Advertising Initiative (“NAI”) bezoeken op http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.
U kunt zich afmelden voor gerichte advertenties via:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Bovendien kunt u een aantal van deze services weigeren door de opt-out-portal van de Digital Advertising Alliance te bezoeken op: http://optout.aboutads.info/

NIET TRACEREN

Houd er rekening mee dat we de gegevensverzameling en het gebruik van onze site niet wijzigen wanneer we een Do Not Track-signaal van uw browser zien.

JOUW RECHTEN

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid

U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Dutch Home Label. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

DATARETENTIE

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren.

Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

VERANDERINGEN

We kunnen dit privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken om bijvoorbeeld wijzigingen in onze werkwijzen weer te geven of om andere operationele, wettelijke of reglementaire redenen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Voor meer informatie over onze privacypraktijken, als u vragen heeft, of als u een klacht wilt indienen, neem dan contact met ons op per e-mail op info@dutchhomelabel.nl of per post met behulp van de onderstaande gegevens:

Contactgegevens

Dutch Home Label

Wattstraat 48
2171TR Sassenheim
Nederland

T (085) 800-0425
E info@dutchhomelabel.nl

Contactpersoon voor privacyzaken
Cor Guijt