Your Cart

✓  Gratis verzending  vanaf €50   ✓  Binnen 1 werkdag in huis*   ✓  Achteraf betalen

Laat je inspireren

Blog Marlies: Doe maar lekker groen

Een onderwerp naar mijn hart kan ik wel zeggen: groen. Ik hou van groen en niet alleen van planten. In mijn huis zie je overal groene tinten terug komen, maar het meest aanwezig is toch wel ons plafond. Deze is namelijk, je raad het al, groen! 

Toen we het huis kochten zaten er nog lelijke platen op het houten plafond. Tijdens de verbouwing kwamen de prachtige groene balken in het zicht. We hebben besloten om (wel ‘even’ geschuurd en opnieuw geverfd) de kleur zo te laten, echt prachtig.

Verder tel ik alleen in de woonkamer al 17 planten. Ik schrok zelf ook wel wat dat aantal moet ik je zeggen. Er zit van alles tussen: hangplanten, een grote Musa, een Strelizia, een luchtplantje, orchideeën en cactussen. In deze blog neem ik je mee in mijn top 5 favoriete planten!

1.      Pannenkoekenplant. Met stip op nummer één. Een makkelijke plant die ook nog eens ontzettend makkelijk te stekken is. Mijn exemplaar is inmiddels ietwat uit de kluiten gewassen en heeft al veel vrienden en familie voorzien van stekjes. Zo leuk om te doen! Ook wel de Pilea Peperomioides genaamd.

2.      Strelizia. Eigenlijk had ik deze ook wel op 1 willen zetten. Ik ben nog niet zo heel lang in het bezit van een Strelizia (Reginae), dus ben nog een Strelizia ‘beginner’. Ik weet bijvoorbeeld nog niet zo goed of ik de uitgebloeide bloemen wel of niet af moet knippen (alle tips zijn welkom!). Maar wat een plaatje is deze plant zeg! Hij wordt ook wel de paradijsvogelbloem genoemd en komt uit Zuid Afrika. Er zijn ook Strelizia’s die geen bloemen geven: de Strelizia Nicolai.

3.      Cactussen. Ze zijn super makkelijk zoals je weet en ook nog eens verkrijgbaar in de meest fantastische vormen en maten. Mijn favoriete cactus in huis is een Euphorbia. Deze stond vroeger bij mijn opa en oma in huis en sinds een jaar of 2 staat hij bij mij in het raam te shinen.

Echt onmisbaar in mijn interieur dus, planten. We hebben een vast watergeefschema (elke zondag) en daar houden we ons strikt aan. Ik ben benieuwd of we onze collectie dit jaar verder gaan uitbreiden 😉

Doe maar lekker groen - Dutch Home Label

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste actie en de nieuwste producten.

Lekker verder lezen

Retro CHIC musthaves

Retro CHIC musthaves Om het je iets makkelijker te maken hebben we voor jou elke maand een top 5 met nieuwe of populaire producten samengesteld. 

Gratis verzending

Op bestellingen boven €50

Niet goed, geld terug

14 dagen bedenktijd

Snelle verzending

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Veilig en achteraf betalen

Betaal na ontvangst met Klarna